Find vej: Forside » Artikler » Udnyt dit håndværkerfradrag i forbindelse med boligrenovering

Udnyt dit håndværkerfradrag i forbindelse med boligrenovering

Lagt på maler24.dk den 07-10-2015 af malerMaster


Mange troede, at det efter 2014 var slut med at udnytte det høje håndværkerfradrag, der hidtil har givet et fradrag på 15.000 kr. til private boligejere og lejere, der har benyttet sig af håndværkere i forbindelse med eksempelvis boligrenovering. En genindførsel af håndværkerfradraget betyder dog nu, at det først bliver i 2016, at reglerne for håndværkerfradraget ændres.
Håndværkerfradraget er tilbage for en kort bemærkning, og det er derfor i år, du skal slå til, hvis du vil være helt sikker på at få et lille økonomisk tilskud til dine renoveringsprojekter. I Københavns Kommune er det blandt andet muligt at udnytte fradraget til at få foretaget boligrenovering i samarbejde med Københavns Boligrenovering, der står for alt fra malerarbejde og udskiftning af plankegulve til større tagrenoveringer samt renovering af køkkener og badeværelser. Med speciale i totalrenoveringer og totalløsninger er Københavns Boligrenovering en oplagt samarbejdspartner i forbindelse med både små og store renoveringsopgaver, og det kommer derfor mange københavnere til gode, at håndværkerfradraget nu er tilbage og gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015.

Som tidligere år kan du i 2015 få 15.000 kr. i håndværkerfradrag pr. person over 18 år i husstanden. Mange sommerhuse og øvrige fritidshuse er ligeledes omfattet af ordningen, hvorfor Københavns Boligrenovering også her kan være behjælpelige med renovering. Hos Københavns Boligrenovering er man særdeles positive over for genindførslen af håndværkerfradraget, der er med til at sikre fastholdelse af op mod 5000 arbejdspladser inden for branchen.

Fra 2016 får håndværkerfradraget en ny og grønnere profil, der skal sikre, at fradraget udelukkende gives til håndværkerarbejde med et grønt formål, eksempelvis energieffektivisering af din bolig. Denne omstilling hilses ligeledes velkommen af Københavns Boligrenovering, der glæder sig til at hjælpe københavnerne med at fremtidssikre deres boliger med udgangspunkt i nye, moderne klima- og energiløsninger.