Find vej: Forside » Artikler » Bedre bundlinje ved at investere i det rigtige ventilationsanlæg

Bedre bundlinje ved at investere i det rigtige ventilationsanlæg

Lagt på maler24.dk den 02-02-2017 af malerMaster


Reduktion i medarbejdernes sygefravær, færre påbud og bøder fra Arbejdstilsynet – og en lavere varme- og el-regning. Der kan være store gevinster at hente for autoværksteder ved at investere i det rigtige ventilationsanlæg, lyder det fra Caverion, der er eksperter på området.Ligesom i en række andre tekniske industrier er der meget lovgivning, der skal overholdes i autobranchen. Det gælder blandt andet inden for indeklima, hvor ventilationsanlægget skal dimensioneres korrekt for at overholde reglerne på området. Sker det ikke, kan der vanke både påbud og bøder fra Arbejdstilsynet.

- Men udover at undgå bøder er der faktisk en række positive gevinster ved at få tjekket sit ventilationsanlæg og måske overveje en opdatering - eller direkte en udskiftning, lyder meldingen fra servicetekniker Jimmy Slot Jensen, der er ekspert i tekniske installationer til smede- og autoværksteder.

Færre sygedage og lavere energiregning
Han er netop blevet ansat hos teknikentreprenøren Caverion, der med flere end 1.000 medarbejdere fordelt på 11 servicecentre er en af landets største aktører inden for tekniske installationer til byggeri og industrielle formål. Og netop autobranchen er et af Caverions vækstområder, hvilket ikke mindst skyldes det store potentiale, som værkstederne kan få ud af at have styr på de tekniske installationer.

- Et velfungerende ventilationsanlæg på værkstedet giver et sundt indeklima og kan derfor bidrage til at reducere antallet af sygedage for medarbejderne. Derudover kan man typisk genanvende op til 30% af den varme, der er i luften, som man ellers bare smider ud. Så der kan være betragtelige besparelsesmuligheder at hente ved at dimensionere værkstedets ventilationsanlæg rigtigt, understreger Jimmy Slot Jensen.

Færre sygedage og lavere energiregning
Han arbejder ud fra Caverions servicecenter i Kolding, men kommer over hele landet. Den erfarne specialist oplever en række værksteder, hvor de tekniske anlæg enten er mangelfulde eller direkte forkert dimensioneret, og dermed risikerer autoværkstederne, at de ikke opfylder regler og lovgivning på området.

- Er der fem meters højde i rummet, skal luften eksempelvis udskiftes tre gange i timen. Derudover er er krav til ventilationsanlæggets udsugningskapacitet i forbindelse med svejserøg, gas og dampudsugning. Og endelig er der krav til de tekniske installationer som højtryksanlæg, malerkabiner, vaskehaller, blanderum og gravudsugning, fortæller han.

Specialist med rødder i autobranchen
Jimmy Slot Jensen er oprindeligt uddannet lastvognsmekaniker, men har gennem årene specialiseret sig i tekniske installationer til smede- og autoværksteder – blandt andet gennem ansættelser hos DFV og Prima-vent. Derudover har han tidligere arbejdet sammen med Bedriftssundhedstjenesten (BST), hvor han har fungeret som rådgiver.

Hos Caverion forventer serviceleder Nicolas Lissau at ansætte flere med Jimmy Slot Jensens profil.
- Vi oplever en stigende efterspørgsel på samlede løsninger inden for automation, el, VVS og ventilation. Med profiler som Jimmy i front og en landsdækkende virksomhed i ryggen kan vi lokalt tilbyde alt fra dimensionering over installation og service til autoværksteder i alle størrelser overalt i landet. Vi skal nok gøre vores til, at autobranchen i Danmark får hentet både de økonomiske, sundhedsmæssige og miljømæssige gevinster i land, understreger Nicolas Lissau med et smil.