Find vej: Forside » Artikler » Det skal du vide om køb af ejendom på tvangsauktion

Det skal du vide om køb af ejendom på tvangsauktion

Lagt på maler24.dk den 12-05-2017 af malerMaster


Muligheden for at gøre en god handel er dét, der driver de fleste, som vælger at købe ejendom på tvangsauktion, men der er ingen returret ved køb på tvangsauktion, så det gælder om at gøre et grundigt forarbejde. Læs rådene fra advokat Niels Rud Aamann, der er specialiseret i køb af ejendom på tvangsauktion.Forarbejdet er forudsætningen for at gøre en god handel ved køb på tvangsauktion. Ud over den manglende returret er det blandt andet de ansvarsfraskrivelser, der følger med ejendommen, som du skal være opmærksom på.

Grundigt forarbejde er en nødvendighed

Du kan altid få en besigtigelse af ejendommen forud for auktionsdagen, men ofte sættes der kun kort tid af til dette umiddelbart inden auktionen. Hvis du har behov for flere besigtigelser for at kunne træffe dine beslutninger, risikerer du at komme til kort, så det er en god idé at tage en fagperson med, hvis du ikke selv har forudsætningerne for at vurdere ejendommens stand.

- Udover at besigtige ejendommen skal du også finde ud af, om ejendommen sælges med særlige rettigheder eller byrder, eller om nogle af byrderne ændres ved dét, der hedder alternativt opråb, siger advokat Niels Rud Aamann fra Penta Advokater og tilføjer

- Dét, der bliver præsenteret på auktionsdagen, er dét, du køber. Hvis der bliver lavet ændringer på auktionsdagen, gælder disse også fremover.

Du bør også på forhånd sætte dig ind i salgsopstillingen og vilkårene i den. Derudover kan det nogle gange være en fordel at sætte sig ind i den pågældende rets måde at gøre tingene på, typisk hvorledes den lille sikkerhed fastlægges samt betalingen heraf. Du kan f.eks. bruge www.domstol.dk til at finde disse oplysninger.

Budgivning på en tvangsauktion

Når du skal fastlægge dit bud, skal du blandt andet tage højde for, om den tidligere ejer har forladt ejendommen uden at tømme den, så der venter en større oprydning, eller om ejendommen er beboet og beboeren nægter at fraflytte.

Du skal også være opmærksom på, at der kommer forskellige tillæg oveni auktionsbuddet, blandt andet størstebeløb, auktionsafgift og tinglysningsafgift. Du bør kende tillæggene på forhånd, så du ikke ender med en langt højere pris, end du havde regnet med.

- Du kan vælge selv at stå for budgivning med videre, men du kan også få hjælp til det fra en advokat. En advokat vil typisk også vil kunne rådgive dig såvel forud for auktionen, siger advokat Niels Rud Aamann.

Hvis du bliver højstbydende på auktionen, skal du opfylde en række beskrevne krav og sikre dig at få skødet på ejendommen.

- En advokat kan være behjælpelig i forhold til efterbehandlingen, hvis du bliver højstbydende. Afhængigt af hvor stor en stikkerhed der skal stilles, kan du desuden have en likviditetsmæssig fordel ved at bruge en advokat i denne situation samt til hjemtagningen af skødet, siger advokat Niels Rud Aamann fra Penta Advokater.

Endelig skal du huske, at du er ejer af ejendommen fra hammerslaget, og at du samtidig overtager forpligtelserne. Det vil sige, at det er dig, der skal sørge for, at ejendommen er forsikret, at forbrugsmålerne aflæses, at der er varme på, hvis det er vinter, at der bliver ryddet sne osv.

Faktaboks:

Tre ting du skal huske ved køb på tvangsauktion
• Du køber som beset og har ingen returret
• Der kommer forskellige afgifter oveni dit auktionsbud
• Hvis du bliver højstbydende, overtager du forpligtelserne på ejendommen fra auktionsdagen