Find vej: Forside » Artikler » Så er der samling blandt sagkyndige i byggeriet

Så er der samling blandt sagkyndige i byggeriet

Lagt på maler24.dk den 31-10-2015 af malerMaster


Sammenlægning på konsulentsiden. Fube nedlægger sig selv og anbefaler medlemmerne at melde sig ind i Danske Bygningskonsulenter. Dermed har de mindre rådgivningsvirksomheder nu samlet kræfterne i én organisationTo organisationer for bygningssagkyndige og energikonsulenter samler sig nu i én brancheforening.

- Motivet er klart, nemlig at sikre medlemmerne større indflydelse. Vi deler holdninger, så der er meget fornuft i at tale med én stemme, lyder det fra såvel Foreningen Frie og Uafhængige Bygningssagkyndige og Energikonsulenter, Fube, som nu bliver nedlagt og fra Danske Bygningskonsulenter, der fremover kommer til at tegne bygnings- og energikonsulenternes interesser.

Sammenlægningen er et direkte resultat af, at Fube på en ekstraordinær generalforsamling har nedlagt sig selv og anbefalet sine medlemmer at melde sig ind i Danske Bygningskonsulenter. Begge foreninger organiserer bygningssagkyndige og energikonsulenter.

Der er reelt tale om en sammenlægning, hvor enighed om de store linjer har ført til en proces, hvor nu tidligere formand for Fube Hans-Erik Bønnelykke sammen med endnu et bestyrelsesmedlem for Fube får sæde i bestyrelsen hos Danske Bygningskonsulenter. Hans-Erik Bønnelykke har ved samme lejlighed fået opgaven med at stå for udvikling af det vigtige brancheområde vedrørende huseftersyn og tilstandsrapporter.

Formand for Danske Bygningskonsulenter Tommy Glindvad fortsætter som formand for den samlede organisation, der bevarer navnet Danske Bygningskonsulenter.

Foruden energikonsulenter og bygningssagkyndige organiserer Danske Bygningskonsulenter også BedreBolig-rådgivere, tæthedsmålere i byggeriet og bygningstermografører.

Danske Bygningskonsulenter er en uafhængig brancheorganisation med sekretariat hos Dansk Byggeri.