Find vej: Forside » Artikler » Nu lukker danskerne helt op for kvaliteten og nyder udelivet

Nu lukker danskerne helt op for kvaliteten og nyder udelivet

Lagt på maler24.dk den 07-09-2013 af malerMaster

Foldedøre til facader fra Lacuna giver en åbning på 90% til terrassen og opfylder energikravene for både 2015 og 2020.

Den danske sommer, når den er bedst det er udeliv og ægte nydelse med en foldedør, der kan lukke helt op ud til det fri. Og som er højisolerende, når efterår og vinter igen melder sig.

Det er en ny, klar trend i boligen, at vi vil have så store og så tætte vinduer som muligt. Samtidig skal kva­liteten og det energibesparende være helt i top, når vi som boligejerne vælger at investere i forbedringer, fortæller Henrik Brunsø fra Lacuna.

Det ses tydeligt med vores foldedøre, som giver en ekstra stor åbning til terrassen og det udeliv, alle holder så meget af. De er ikke alene certicerede som verdens tætteste folde­døre, men er også tættere end en almindelig dør, selv om de normalt er opdelt i 4-5 døre, der foldes til side.

Samtidig lever foldedørene som har 3 lag energiglas og en samlet U-værdi på blot 0,75 op til Byggestyrelsens krav for såvel 2015 som 2020. Så energimæssigt er man sikker på at være helt opdateret, hvis man ønsker at sælge sit hus engang i fremtiden.

25% mere for en langt højere kvalitet og bedre isolering
Sammenlignet med en traditionel hæve/skydedør ud til terrassen, skal man regne med at give knap 25% mere for en Lacuna foldedør.

For en typisk terrassedør i 4 meters bredde, taler vi om en forskel på ca 6.000 kr, når man vælger en foldedør. Til gengæld får man en åbning ud til haven på 3,60 meter i stedet hæve/skydedørens 1,95 meter, og det er ren livskvalitet i hele sommerhalvåret, siger Henrik Brunsø. Samtidig er det dokumenteret, at en Lacuna foldedør isolerer 30% bedre end en hæve/skydedør, og dermed sparer energi efterår og vinter.

Varmebehandling 3-dobler træets levetid
Lacuna fremstiller sine folde­døre af varmebehandlet bøg, og det 3-dobler levetiden. Det skyldes, at træet uanset temperatur hverken vil udvide sig eller trække sig sammen, som f.eks. fyrretræ gør.

Dermed opstår der heller ikke de små revner i malingen, hvor nedbrydende organismer og svampe kan trænge ind. Man behøver slet ikke at male i de første 30 år, fordi vi ligesom autobranchen maler i 4 omgange med tynde lag. Det giver et virkelig stærkt pro­dukt, som også har syrefri hængsler overalt, oplyser Henrik Brunsø.

Kvalitet i hverdagen
En Lacuna foldedør er i øvrigt nem at montere for enhver tømrer, fordi overkarmen kan fås selvbærende med ilagt kulfiber for at skabe stivhed og styrke. Og når man bruger døren, ruller den let op og i modsat en tung hæve/skyde­dør, der kan veje omkring 200 kg. Det giver kvalitet i hverdagen.