Find vej: Forside » Artikler » Hvad der kan spises, kan røges

Hvad der kan spises, kan røges

Lagt på maler24.dk den 14-01-2016 af malerMaster


Månedsmagasinet Erhverv og Kultur for januar 2016 - på tryk og online – er nu postomdelt og tilgængeligt på erhvervogkultur.netHvad der kan spises, kan røges
Folkets Hus i Maribo er genåbnet med gastronomi og røgeri, som er friholdt for konserveringsmidler og kemi. Folket Hus i Maribo er kendt som et populært madstad af mange mennesker i byen og omegnen. Det kom helt tydeligt frem i november sidste år, hvor stedet genåbnede efter længere tids lukning. Folk strømmede til fra første åbningsdag – Folkets Hus har været savnet.

Stedets nye ejer, Allan Hansen, har ønsket at videreføre Folkets Hus som det, byens borgere forbinder med stedet, tilberedelse og udbringning af mad af høj kvalitet.

Fotografiet og virkeligheden
Et fotografi gengiver motivet – men ikke nødvendigvis virkeligheden. Derimod vil en digital bearbejdelse af motivet forvandle det genkendelige til et abstrakt billede – som kan være tættere på virkeligheden, mener kunstfotografen Carina Jo Sivager.

Kunstfotograf Carina Jo Sivagers foretrukne temaer er landskabet og portrættet. Hendes motivvalg veksler mellem flade marker og skovbryn i vinterdis og ansigter med alvor og melankoli i blikket. Landskaberne og portrætterne er stemningsmæssigt forbundne. Billederne hensætter beskueren i en gråzone mellem fantasi og virkelighed. Billederne er ikke virkelighed, de er ikke det klassiske fotografis afspejling af virkeligheden – der er tale om en bearbejdelse af virkeligheden, en digital proces, hvor kunstfotografen ud fra det objektive materiale skaber sit subjektive, maleriske udtryk.

Dejligt at gøre mennesker glade, det giver energi
Kommer man kørende over Farøbroerne i nordlig retning, vil man til venstre se en stor hvid herskabsvilla helt nede i vandkanten på Sydsjælland. Det er Johanneberg – hotel og kursusvirksomhed. Drejer man fra ved første frakørsel efter broerne mod Vordingborg, og snegler sig ned gennem de smalle veje frem til stedet, støder man på en pompøs hovedbygning omgivet af mindre tilbygninger og en park beliggende lige ud til Storstrømmen med Farøbroerne til den ene side og Storstrømsbroen til den anden.

Bedste markedsføring er levering til tiden
Byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S har fokus på aflevering af projekter til aftalt tid og dygtiggørelse af medarbejderne.

Brdr. Pedersen fra Nørre Alslev har gjort det igen. Sådan kunne man fristes til at konkludere, efter firmaet i november sidste år havde afleveret Næstveds store arena til tiden.
På den anden side er det ikke opsigtsvækkende, at Brdr. Pedersen afleverer et byggeprojekt til aftalt tid. For sådan går det hver gang. Og det er det, der er virksomhedens stærke image, og det, der ligger til grund for, at firmaet har kunnet ekspandere både omsætnings- og indtjeningsmæssigt siden etableringen i 2002.

Stolt over at være blandt de udvalgte
Tømmerfirmaet PILEMAND var med i finalefeltet til årets Erhvervspris 2015.
Tømmerfirmaet PILEMAND var blandt de seks kandidater til årets Lolland-Falsters Erhvervspris 2015. Alene det at nå så vidt, er en sejr i sig selv. For selv om vinderen naturligvis er i fokus, er der også opmærksomhed og tilkendegivelser til de øvrige i finalefeltet.

Tømmerfirmaet PILEMAND vandt ikke. Men det er ikke det afgørende, det afgørende er at have været med, mener direktør Philip Pilemand.

ERVERV OG KULTUR er et gratis magasin, der udelukkende fortæller de positive historier fra kultur- og erhvervslivet på Lolland-Falster.

Med magasinet ønsker redaktionen at profilere Lolland-Falster som en landsdel, der står over for en økonomisk vækst. Magasinet bliver postomdelt til kontorer, butikker samt jordbrugere på Lolland-Falster og postnummerområderne 4760 + 4772 + 4773 + 4793. Desuden bliver det sendt til samtlige landsdækkende medier.