Find vej: Forside » Artikler » Fremtidens fjernvarme-units sikrer nyt niveau for energi-udnyttelse

Fremtidens fjernvarme-units sikrer nyt niveau for energi-udnyttelse

Lagt på maler24.dk den 31-10-2016 af malerMaster


Intelligent vandvarmer og vejrkompenseret varme til direkte anlæg med HomeHeatNu har Hoval udviklet nye fjernvarme-units med intelligente fordele. HomeHeat i versionerne VV, S og VX er fuldisolerede fjernvarmestationer, der har vejrkompensering og lever op til DS452-kravene, så varmetabet er minimalt.

Brugsvand har høj prioritet
HomeHeat er baseret på højtydende brugsvandvekslere, som kombineret med Hovals intelligente regulering sikrer optimal afkøling til fjernvarmeværket – både under tapning og i tomgang.

Der er ekstra fokus på komforten i S og VX versionerne, der har 100% brugsvands-prioritering. Så når der tappes brugsvand, sørger styringen for at slukke cirkulationspumpen til varmekredsen.

Selv når forsyningstemperaturen ændres med årstiderne, holder den intelligente styring brugsvandets temperatur konstant, og vejrkompenseringen - der opfylder DS469-standarden – er enkel at betjene for både installatør og bruger.

Intelligent-regulering
Hovedkomponenten i hver unit er intelligent-reguleringen, der adskiller sig fra andre ved at være uden selvvirkende ventiler. På brugsvandssiden er der heller ingen bevægelige dele, som kan kalke til og sætte sig fast – og ingen termostat, der kan miste fyldningen.

HomeHeat måler som markedets eneste fjernvarme-units værkets forsyningstemperatur, der indgår i vejrkompenseringens beregninger. Det giver sikkerhed for, at systemet ikke kan beregne en højere varmefremløbstemperatur, end værket leverer.

Vigtige fordele i den daglige drift, som yderligere sikres af unittens kalkreducerende funktion, blandt andet hurtig afkøling af veksler med returen efter tapning.

Booster-funktion og optimal afkøling
Er der for lavt differenstryk til rådighed fra fjernvarmeværket, kan de nye HomeHeat units monteres med booster-kit. Herefter aktiveres denne funktion automatisk af styringen, når der er brug for det.

Som en effektiv sikkerhed mod for høj returtemperatur, er returen forsynet med en sensor. Sker det, at returtemperaturen overstiger den ønskede værdi, lukker systemet ned for reguleringsven-tilen, indtil systembalancen igen er opnået.

Fleksibel og nem at montere
Monteringen er fleksibel – uden hensyn til en bestemt følerretning. Man vælger den løsning, der passer bedst til den øvrige installation, og alt er ’Plug and Play’ med de samme tilslutningsafstande som markedets gængse mærker. Forhandles gennem VVS-installatører over hele landet.