Find vej: Forside » Artikler » Ericsson leverer storskala IoT-løsning med millioner af forbindelser pr. celle-lokation til AT&T

Ericsson leverer storskala IoT-løsning med millioner af forbindelser pr. celle-lokation til AT&T

Lagt på maler24.dk den 08-01-2016 af malerMaster


Ericsson leverer den første komplette ’low-power, wide-area’ (LPWA) mobilnetværksløsning til den ledende operatører AT&TNye mobilnetværksbaserede IoT-teknologier understøtter massiv anvendelse af tingenes internet (IoT) ved at levere millioner af IoT-forbindelser pr. celle-lokation

Ny software til IoT i massiv skala til den nuværende LTE-infrastruktur kan muliggøre fleksibel idriftsættelse, lave totalomkostninger samt høj pålidelighed og sikkerhed

Produktdemonstrationer vil finde sted på CES 2016 i Las Vegas, USA, imellem den 6. og 9. januar

Ericsson (NASDAQ: ERIC) har lanceret IKT-branchens første komplette mobilnetværksbaserede ’low-power, wide-area’-system (LPWA) med opbakning fra den ledende operatører AT&T.

’Ericsson Networks Software 17A for Massive IoT’ muliggør en omfattende række af IoT- applikationer ved at kunne understøtte millioner af IoT-forbindelser pr. celle-lokation. Den nye netværkssoftware introducerer narrowband-IoT (NB-IoT) til den eksisterende LTE- netværksinfrastruktur, hvilket muliggør en hurtig udrulning af pålidelige og sikre mobile forbindelsesmuligheder med lave totalomkostninger.

Derudover introducerer netværkssoftwaren en strømbesparelsesfunktion til NB-IoT og LTE- M, der giver mulighed for mere end 10 års batterilevetid for diverse enheder.

NB-IoT, LTE Machine-type Communication (LTE-M) og den allerede lancerede Extended Coverage GSM (EC-GSM) er komplementære og imødekommer de mange forskellige behov og anvendelsesscenarier som LPWA-IoT medfører, samtidig med at eksisterende netværk udnyttes bedst muligt.

IoT-mobilnetværk fremviser en overbevisende udvikling med tilstrækkelig fleksibilitet til at håndtere de mange forskellige use-cases, som understøtter både industrielle og forbrugerrettede applikationer
Ericsson er drivkraften bag forbedringerne og standardiseringen af nye mobilnetværksbaserede IoT-teknologier i 3GPP-partnerskabet (3rd Generation Partnership Project), brancheorganisationen der beskæftiger sig med netværksteknologier inden for mobil telekommunikation. Ericsson har været en vigtig bidragyder til NB-IoT-teknologien og samarbejder proaktivt med et udviklingsmiljø bestående af partnere og operatører for at øge tempoet i kommercialisering af avancerede IoT-løsninger baseret på mobildatanetværk.

Ifølge den seneste Ericsson Mobility-rapport vil 75 procent af verdens befolkning være dækket af LTE-netværk inden 2021. LTE er allerede i udgangspunktet yderst velegnet til at understøtte applikationer, der kræver meget høj kapacitet og minimale forsinkelser. Krav om lavere energiforbrug, omkostninger og kompleksitet understøttet af NB-IoT og LTE-M vil føre til en udbredelse af teknologier baseret på mobilnetværk til en bred vifte af use-cases.

EC-GSM faciliteter IoT-applikationer i alle GSM-markeder. LTE-M understøtter en bred vifte af mere avancerede IoT-applikationer såsom wearables, lokationsbaserede trackertjenester til børn og eHealth-sundhedsapps, såsom løbende overvågning af blodtryk. Dertil kommer, at den nyligt definerede NB-IoT-kategori dækker ultra-low-end IoT-applikationer såsom måleraflæsning og monitorering af sensorer - med større fordele, når det gælder omkostninger og dækning, end LTE-M.

NB-IoT skalerer LTE til at kunne forbinde en langt bredere vifte af use-cases og besidder fleksible muligheder i forhold til udrulning, da der anvendes en dedikeret carrier (200 kHz), som kan anvendes ’in-band’ i forbindelse med LTE ligesom ’guard band’ og stand-alone er muligt. Hver NB-IoT-carrier kan understøtte op til 200.000 forbindelser, hvilket let kan øges ved at tilføje flere carriers alt efter, hvad kapaciteten kræver – op til millioner af IoT- forbindelser pr. celle-lokation.

Disse nye tilføjelser nedsætte enhedsomkostningerne yderligere og forbedrer samtidigt batterilevetiden på over 10 år samt giver en endnu bedre dækningsgrad, da NB-IoT giver en 20 dB forbedring i forhold til eksisterende løsninger.

LTE giver effektive og fleksible muligheder for IoT, eftersom der kan skaleres både op og ned for at understøtte forskellige typer af anvendelse.

Et globalt netværk for tingenes internet er allerede på plads og en standardisering vil gøre det muligt at opnå den krævede skala for yderligere milliarder af forbindelser. Ved at benytte den samme underliggende radiobaserede løsning reduceres opgaver relateret til håndtering af drift, fejlfinding og kompleksitet.

Teknologier med udgangspunkt i mobildatanetværk er unikt positioneret i IoT-markedet i forhold til at udnytte fordelene forbundet med en global rækkevidde, kvaliteten i services, sikkerhed, skalerbarhed og totalomkostninger.

Med LTE-M og NB-IoT fortsætter IoT baseret på mobilnetværk med at udvikle sig med ny, ultra-lav kompleksitet, nye lav-omkostningskategorier såsom NB-IoT samt batteribesparende funktioner såsom Extended Long DRX og Extended Coverage til NB-IoT, hvilket også er en nytilføjelse i Networks Software 17A, der vil blive kommercielt tilgængelig i Q4 2016:


Extended Coverage til NB-IoT giver op til syv gange bedre dækning og muliggør at nå fjerntliggende og dybtliggende indendørsområder til applikationer såsom sporing af køretøjer i underjordiske parkeringshuse eller at opnå forbindelse til smarte målere i kældre. Dette er et resultat af en op til 20 dB forbedring af dækningen med NB-IoT enheder.
Extended Long DRX skaber muligheden for 10+ års batterilevetid for LTE-M og NB-IoT alt imens downlink-tilgængelighed opretholdes, hvilket påkræves af use-cases som monitorering og kontrol af industrielle processer eller betjening af smarte hjem.


I 2016 vil operatører fortsætte med at afprøve LPWA-løsninger baseret på mobilnetværk med fokus på live-tests af forskellige scenarier med IoT-use-cases. Ericsson vil også afholde demonstrationer af IoT baseret på mobilnetværk på messen Consumer Electronics Show (CES), der afholdes 6.-9. januar 2016 i Las Vegas i USA. Use-cases omfatter netværksforbundne scootere og cykler, smart måleraflæsning og netværksstyring, måling af vandkvalitet, smart landbrug og wearables.

René Skytte Christoffersen, strategisk direktør i Ericsson Danmark, siger:
"Vi er i fuld gang med at fjerne barriererne for udbredelsen af tingenes internet og med det første komplette LPWA-produkt, baseret på mobildatanetværk, gør vi det muligt for operatørerne at udnytte det fulde potentiale i deres netværk i forhold til de mange mulige anvendelser af IoT. Med denne mulighed for at understøtte et massivt antal forbindelser bliver 2016 året, hvor udbredelsen af anvendt IoT for alvor kan komme op i fart."

”IoT vil ændre den måde vi lever og arbejder da nye muligheder for at forbinde stort set alt omkring os vil medføre et helt nyt niveau af smarte løsninger, der forbinder os med verden omkring os på måder, der aldrig før har været mulige. Og det vil kræve et massivt antal forbindelser i størrelsesordener langt højere end dem, der anvendes af de nuværende systemer.”

Chris Penrose, Senior Vice President, IoT Solutions i AT&T Mobility, udtaler:
"Endnu en gang viser udviklingsmiljøet omkring mobilnetværk sin sin evne til at tilpasse sig de skiftende markedsbehov og sikre, at de investeringer, der allerede er foretaget i at etablere netværk, kan anvendes til nye markedsmuligheder. En af de største muligheder som forretningsverdenen står over for i dag, er at sætte den kraft fri, der ligger i at gøre arbejdsprocesser trådløse. IoT er en fantastisk mulighed, fordi det er ved at blive implementeret i enhver branche og har berøring med alle produkter som folk bruger til dagligt. Og vi begynder at se en tendens i vores IoT-forretning i retning af, at LPWA foretrækkes på grund af fordelene med hensyn til sikkerhed, pålidelighed og dækning."

NOTER TIL REDAKTØRER
Product info: Diversifying Cellular for Massive IoT:
http://www.ericsson.com/spotlight/networks/secure-app-coverage/cellular-for-massive-iot- lpwa

Video: Diversifying Cellular for Massive IoT: https://youtu.be/5xKAO22tcac

Ericsson and Orange trial Internet of Things (IoT) over GSM and LTE:
http://www.ericsson.com/thecompany/press/releases/2015/11/1969110

Ericsson, Sony Mobile and SK Telecom trial IoT wearables over LTE:
http://www.ericsson.com/news/1950584

Download billeder og video i høj kvalitet på www.ericsson.com/press
Ericsson er drivkraften bag Networked Society og verdens ledende inden for kommunikationsteknologi og -tjenester. Vores mangeårige samarbejde med alle verdens førende teleoperatører betyder, at mennesker, industri og samfund i dag kan udnytte deres fulde potentiale og skabe en mere bæredygtig fremtid.

Vores tjenester, software og infrastruktur - specielt inden for mobility, bredbånd og cloud - muliggør at teleindustrien og andre industrier kan forbedre deres forretning, øge effektiviteten, forbedre brugeroplevelsen og udnytte nye muligheder.

Med ca. 115.000 medarbejdere og kunder i 180 lande kombinerer vi global tilstedeværelse med teknologi og lederskab inden for service. Vi yder support til netværk, som forbinder mere end 2,5 mia. abonnenter. 40% af verdens mobiltrafik går gennem Ericssons netværk og vores investeringer i research og udvikling sikrer, at både vores løsninger og vores kunder fortsat indtager en førerposition.
Ericsson blev grundlagt i 1876 og har hovedkvarter i Stockholm, Sverige. I 2014 udgjorde den totale omsætning SEK 228 milliarder (USD 33,1 milliarder). Ericsson er børsnoteret på NASDAQ OMX i Stockholm og på NASDAQ i New York.