Find vej: Forside » Artikler » Ericsson introducerer tre IoT-løsninger til smarte hjem og byer

Ericsson introducerer tre IoT-løsninger til smarte hjem og byer

Lagt på maler24.dk den 08-01-2016 af malerMaster


Smart Metering as a Service giver øget kontrol til forbrugerne og gør det i fremtiden muligt for forsyningsselskaber at tilbyde intelligente services til forbrugerneUser & IoT (Internet of Things) Data Analytics muliggør kontrolleret adgang til, og eksponering af, data fra enheder tilkoblet et netværk, som ikke nødvendigvis er et mobilnetværk, og skaber værdi via tjenester på tværs af brancher

Networks Software 17A diversificerer mobilnetværk til IoT i massiv skala, understøtter millioner af IoT-enheder fra én celle-lokation, reducerer modulomkostninger med 90 procent, giver mere end 10 års batterilevetid og en 7 gange forbedring af cellens dækning

Ericsson (NASDAQ: ERIC) lancerer i dag tre nye løsninger, der ruster tele- og kommunikationsudbydere samt forsyningsselskaber til at varetage behov og services i det hurtigt voksende marked for tingenes internet (IoT). Disse nye tilføjelser vil styrke Ericssons unikke position med en end-to-end-kapacitet.
IoT udvikler sig med høj hastighed som en yderst signifikant forandringskatalysator, i kraft af at IoT blander den fysiske og digitale verden. I den seneste Ericsson Mobility Report er det anslået, at der i 2021 vil være 28 milliarder forbundne enheder - mere end halvdelen af dem vil være M2M- (machine-to-machine) og IoT-forbindelser.

Talrige undersøgelser har identificeret potentialet og værdien i IoT for samfundet med smarte byer og forbundne boliger, inklusive forbrugerenheder der står for en betydelig del af værdiskabelsen. Ericsson lancerer tre IoT-løsninger, der alle indeholder innovationer til intelligente hjem og byer, som Ericsson i dag er en drivkraft bag:


Smart Metering as a Service
User & IoT Data Analytics
Networks Software 17A Diversifying Cellular for Massive IoT


Lancering 1: ‘Smart Metering as a Service’
IKT bliver stadigt mere afgørende for forsyningsselskaber, som søger at forbedre effektiviteten i deres drift og efter måder at innovere og forbedre kundeoplevelsen på. Smart måleraflæsning, leveret som en service, muliggør outsourcing af end-to-end- forretningsgange, understøttet af Ericssons erfaringer med at idriftsætte mere end 42 millioner smarte målere i hele verden. Fordelene ved ‘Smart Metering as a Service’ inkluderer en kort time-to-market, styring og operationel kapacitet på topniveau samt maksimale omkostningsreduktioner. Kort sagt vil forsyningsselskaberne opnå lavere totalomkostninger; reduceret kompleksitet eftersom Ericsson fungerer som et fælles kontaktpunkt til IT-tjenesteudbydere, teleoperatører og vedligeholdelses- og servicevirksomheder; og en højere kvalitet af deres service.

For forbrugere vil smart måleraflæsning og mere intelligente netværk muliggøre mere pålidelig service, mere præcis fakturering og muligheden for at kontrollere forbruget – takket være adgang til aktuelle forbrugsdata. Det understøtter også avanceret, automatiseret sikkerhedsbelysning og justering af temperatur – områder som i Ericssons seneste ConsumerLab-rapport blev identificeret som værende af høj interesse for forbrugerne.

Smart Metering as a Service vil være kommercielt tilgængelig i Q2 2016.

Lancering 2: User & IoT Data Analytics
En eksponentiel vækst i antallet af forbundne enheder, både fra forbrugere og virksomheder, giver teleoperatører en mulighed for at udnytte værdien af dataene i deres netværksdatabaser fra både forbrugere og IoT-enheder.

Denne mulighed for operatørerne nu med Ericssons User & IoT Data Analytics, der består af en realtidsbaseret analyse-generator integreret i deres abonnentdatabase.

Løsningen udvider Ericssons User Data Consolidation-løsning (UDC), og den fungerer både for forbundne enheder med og uden tilslutning til et mobilnetværk. Løsningen kan også hente data fra andre leverandørers netværksdatabaser og indarbejde dem i analyserne. Øvrige data fra eksterne kilder kan også inkluderes og med brug af sikret eksponering, bliver IoT- rapportering og -applikationer på tværs af virksomheder således også en mulighed.

Operatørerne bliver dermed i stand til at forbedre den interne driftseffektivitet og udvide deres forretningsområde både i forhold til forbrugere og erhvervskunder. Parallelt kan de udvide deres rolle i IoT-økosystemet ud over blot at tilbyde netværksadgang og dermed hæve deres placering i værdikæden.

Ericsson User & IoT Data Analytics vil være kommercielt tilgængeligt fra slutningen af Q2 2016.

Lancering 3: Networks Software 17A: Diversificerer mobilnetværk til at dække IoT i massiv skala
I september 2015 offentliggjorde Ericsson en suite af softwareopgraderinger for at fremskynde udbredelsen af IoT og fjernede dermed barrierer for udbredelsen til det brede marked. For at imødegå nye udfordringer forbundet med at understøtte det kommende massive antal IoT-enheder, der vil have en bred vifte af use-cases og behov, lancerer Ericsson Networks Software 17A til IoT i massiv skala, der understøtter millioner af forbindelser til IoT-enheder pr. celle-lokation. Opgraderingerne, som udelukkende er softwareopgraderinger, introducerer den nyeste enhedskategori for LTE- forbindelser, narrowband-IoT (NB-IoT), til den eksisterende netværksinfrastruktur med henblik på en hurtig udrulning af pålidelige og sikre mobilnetværksforbindelser til de lavest mulige totalomkostninger.

NB-IoT er velegnet til IoT-applikationer såsom måleraflæsning samt monitorering af sensorer og skaleres fleksibelt til at kunne understøtte millioner af forbindelser pr. celle-lokation. Det reducerer også omkostningerne pr. modul med 90 procent og giver en 7 gange bedre dækning. I kombination med strømbesparende forbedringer resulterer det i mere end 10-års batterilevetid pr. enhed samtidig med at downlink-tilgængelighed opretholdes.

Disse forbedringer supplerer andre funktioner, der blev tilgængelige i den tidligere software- release, for at imødekomme bredden af forskellige IoT-behov, samtidig med at den eksisterende udbredelse af omfattende globale netværk fortsat udnyttes bedst muligt. Opgraderingerne af LTE- og GSM-netværk skaber den ideelle platform for IoT-baseret vækst.

‘Ericsson Networks Software 17A for Massive IoT’ bliver kommercielt tilgængeligt i Q4 2016. Det betyder, at Ericsson vil levere branchens første komplette mobile ’low-power, wide area’- produkt (LPWA) i indeværende år.

Ericsson på Consumer Electronics Show 2016
Ericsson vil være til stede på Consumer Electronics Show i Las Vegas, den 6.-9. januar 2016. Besøg vores stand nr. 10433 beliggende i Central Hall i Las Vegas Convention Center. Ericssons messestand giver et slutbruger-perspektiv på ’the Networked Society’, hvor ‘connectivity’ er omdrejningspunktet for nye måder at innovere, at samarbejde og være social på. I vores stand vil vi udforske livet i morgendagens forbundne verden med særlige demonstrationer og historier, som fortæller hvordan 5G og tingenes internet (IoT) beriger mennesker, revolutionerer brancher og transformerer ’the Networked Society’.

NOTER TIL REDAKTØRER
On-demand digitale events for medier og analytikere er tilgængelige fra 7. januar.


Product info: Smart Metering as a Service: http://www.ericsson.com/smart-metering- as-a-service
Product info: User & IoT Data Analytics: http://www.ericsson.com/spotlight/networks/user-iot-data-analytics
Product info: Networks Software 17A Diversifying Cellular for Massive IoT: http://www.ericsson.com/spotlight/networks/secure-app-coverage/cellular-for- massive-iot-lpwa


Download billeder og video i høj kvalitet på www.ericsson.com/press
Ericsson er drivkraften bag Networked Society og verdens ledende inden for kommunikationsteknologi og -tjenester. Vores mangeårige samarbejde med alle verdens førende teleoperatører betyder, at mennesker, industri og samfund i dag kan udnytte deres fulde potentiale og skabe en mere bæredygtig fremtid.

Vores tjenester, software og infrastruktur - specielt inden for mobility, bredbånd og cloud - muliggør at teleindustrien og andre industrier kan forbedre deres forretning, øge effektiviteten, forbedre brugeroplevelsen og udnytte nye muligheder.

Med ca. 115.000 medarbejdere og kunder i 180 lande kombinerer vi global tilstedeværelse med teknologi og lederskab inden for service. Vi yder support til netværk, som forbinder mere end 2,5 mia. abonnenter. 40% af verdens mobiltrafik går gennem Ericssons netværk og vores investeringer i research og udvikling sikrer, at både vores løsninger og vores kunder fortsat indtager en førerposition.
Ericsson blev grundlagt i 1876 og har hovedkvarter i Stockholm, Sverige. I 2014 udgjorde den totale omsætning SEK 228 milliarder (USD 33,1 milliarder). Ericsson er børsnoteret på NASDAQ OMX i Stockholm og på NASDAQ i New York.