Find vej: Forside » Artikler » Sæt dit malerarbejde i udbud og spar mange penge

Sæt dit malerarbejde i udbud og spar mange penge

Lagt på maler24.dk den 21-03-2012 af malerMaster

En ny undersøgelse viser at budrunde-portalen malerbasen.dk kan spare dig for ganske mange penge, og samtidigt holde en snor i kvaliteten.

Måske er du allerede stødt på budrunde-portaler på nettet, hvor du kan beskrive en håndværksopgave og efterfølgende modtage 3 tilbud fra håndværkere, der kan løse opgaven for dig. Måske har du også overvejet om denne slags hjemmesider nu overhovedet virker særlig godt. Og med rette kan man sige. Der er nemlig stor forskel på hvor effektive de forskllige sites er. Hvis man slår et alt for stort brød op, som fx ved at udbyde flere fagområde end man kan vedligeholde, så er der typisk ingen, eller meget få håndværkere tilmeldt, og så får man naturligvis ikke lavet en effektiv budrunde. De forskellige website ejerne har derfor en udfordring i at stille skarpt på det de er gode til.

Malerbasen.dk klarer sig godt i undersøgelse
En nyeligt gennemført miniundersøgelse fra Moos-Bjerre & Lange Analyser, viser dog flotte resultater når det kommer til udbudsportalen malerbasen.dk. Portalen er etableret i et samarbejde med malernes fagorganisation Danske Malermestre, hvilket naturligvis også er en af årsagerne til de gode brugerresultater. Moos-Bjerre & Lange Analyser fremhæver blandt andet følgende: Man kan spare mellem 35 og 80% ved at konkurrenceudsætte sin maleropgave via Malerbasen.dk i forhold til ikke at konkurrenceudsætte sin opgave og at Den opfølgende kontakt til brugerne af Malerbasen.dk viser høj brugertilfredshed, samt at det for brugerne er vigtigt, at det altid er faguddannede malere, der byder på opgaverne. Det korte af det lange er dog man hurtigt finder den billigste maler, og at maleren altid er faglært og organiseret.

Andelsboligforening sparede 63%
Et godt eksempel på hvad, der sker når opgaver udsættes for budrunder, er fx en Københavnsk Andelsboligforening der skulle male kælderen efter skybruddet d. 2. juli 2011. Det første tilbud der blev indhentet før opgaven blev oprettet på malerbasen.dk lød på kr. 41.125,- inkl. moms. Sagen blev herefter oprettet på malerbasen.dk hvorefter der hurtigt indkom 3 tilbud. Det billigste lød på kr. 15.000,- inkl moms. Foreningen sparede derved kr. 26.125,- eller lige omkring 63% på nøjagtigt det samme stykke arbejde. Der er spurgt 50 brugere fra malerbasen.dk, og Michael-Moos Bjerre fra Moos-Bjerre og Lange Analyser hæfter sig især ved den meget lille spredning i de indkomne svar.

Malerbasen.dk er etableret i et samarbejde med Danske Malermestre. Dette gør fx at brugerne sikres, at der altid er organiserede og faglærte malere i den anden ende. Hjemmesiden fungerer ved, at man opretter sin maleropgave, hvorefter den rundsendes til malere i nærheden. De 3 første malere der rekvirerer kundeoplysningen kan så give tilbud, hvorefter sagen deaktiveres. En sidegevindst er at man så typisk møder de bedst motiverede malere, og dem der har bedst tid, da de firmaer der befinder sig midt i overbebyrdede perioder, jo logisk set ikke viser aller mest iver, når det gælder om at indhente nye kundeemner.