Find vej: Forside » Artikler » Sådan vælger du de rigtige vinduer

Sådan vælger du de rigtige vinduer

Lagt på maler24.dk den 26-02-2014 af malerMaster

Der er meget at holde styr på, når man køber vinduer og døre til sit hus. Erik Peitersen guider til det rigtige valg.
Der var engang, hvor et vindue bare skulle være gennemsigtigt og slutte nogenlunde tæt. Det er efterhånden længe siden. Moderne vinduer har så mange forskellige egenskaber, at købere let farer vild et sted mellem energibalance, sikkerhed, isoleringsevne og funktioner i det hele taget.

”Det er virkelig en ørken at finde rundt på vinduesmarkedet i dag”, siger Erik Peitersen, fjernsynets kreative håndværker og mere end almindeligt handy.

”Det er jo frygtelig vigtigt, at man får købt det rigtige vindue. Det skal sidde i et hus i rigtig mange år. Men mulighederne er så mange, at man kan blive fuldstændig sidelæns af at skulle guide sig selv rundt. Så sidder man der og ender med at tænke; det her orker jeg simpelthen ikke”.

De ved det godt i vinduesbranchen. Hos vinduesproducenten Rationel skriver dygtige folk side op og side ned om produkterne for at skabe klarhed og klæde boligejerne på til at vælge det helt rigtige vindue.

”Men vi må nok erkende, at folk drukner lidt i al den tekst og alle de informationer. Der er så mange detaljer og muligheder for skræddersyede løsninger, at folk mister overblikket”, siger marketingschef Morten B. Valsted.

Rationel har derfor indgået et samarbejdet med netop Erik Peitersen til at gøre noget ved sagen. Trin for trin skal han rådgive boligejere om stil, funktion, energi, miljø, sikkerhed og en række mindre detaljer gennem korte videoklip på producentens hjemmeside. På den måde bliver vindueskøberne ført trygt gennem alle overvejelser og muligheder en for en – uden at fare vild undervejs.

”Jeg skal være en slags guide”, siger Erik Peitersen og forklarer, at han skal være det levende menneske, man ofte mangler på internettet. Ham, som viser folk rundt, vejleder og forklarer – og gør det med en vis integritet.

”Det er da en rigtig god ide at få et ansigt på hjemmesiden. Jeg skal bare fortælle folk noget, de kan forholde sig til; nemlig at Rationel står for god kvalitet og langtidsholdbare produkter. Det er jeg jo også fortaler for i alle andre sammenhænge her i verden”.

FEM GODE RÅD TIL VINDUESKØBEREN FRA ERIK PEITERSEN:

1. Gå efter kvalitet
Vinduer og døre holder i mange år, hvis kvaliteten er god. Rationel tester alle sine produkter for holdbarhed og står som garant for vinduer og døre, der holder.

2. Vælg det rette vindue til stilen
Et hus med vinduer, der ikke passer til arkitekturen er sjældent harmonisk at se på. Sørg for at vælge vinduer, der passer til dit hjem såvel som til dine behov.

3. Få et bedre indeklima
Nye vinduer gavner både varmeregningen og dit indeklima. Med en energibesparende løsning hører træk og kulde fortiden til, og du kan møblere helt hen til vinduerne.

4. Tænk på vedligehold og pleje
Et vindue holder længere med den rigtige pleje og vedligeholdelse. En ramme af rent træ kræver mere arbejde end en ramme med en udvendig skal af aluminium.

5. Gør det svært for indbrudstyven
Sørg for at holde skumle typer ude af dit hjem. Vælg vinduer og døre, der er sikret mod indbrud og gå efter en ekstra sikkerhedspakke, hvis du vil gøre det endnu sværere at bryde ind.

Lad Erik Peitersen guide dig på www.rationel.dk