Find vej: Forside » Artikler » Husk at bruge håndværkerfradraget

Husk at bruge håndværkerfradraget

Lagt på maler24.dk den 19-02-2014 af malerMaster

I år er det allerede muligt at indberette håndværkerfradraget til Skat fra den 20. februar. Dansk Byggeri anbefaler, at man allerede gør det nu, så der også er mulighed for at bruge fradraget i 2014.
Fik du sidste år slebet gulve, klippet hæk eller passet børn, skal du huske at gøre brug af håndværkerfradraget, for der er nemlig penge at hente. Hver voksen i husstanden kan trække op til 15.000 kroner fra arbejdslønnen, og det betyder, at et ægtepar eller to samboende kan trække op til 30.000 kroner fra per år. I år er det allerede muligt at indberette fradraget til Skat fra den 20. februar, og ifølge Dansk Byggeri, er det en god ide at være tidlig ude med indberetningen.

- Fradraget er det samme per år uanset hvor mange arbejdsopgaver, man får lavet, og hvis man derfor venter med at indberette til næste år – og samtidig får renoveret boligen igen i år – snyder man sig selv for en masse penge. Derfor er det vigtigt at indberette nu, så man også kan bruge fradraget i 2014, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Michael Riff Alexandersen.

Du kan dog kun gøre brug af fradraget, hvis beløbet er indbetalt ved elektronisk overførsel, og det skal tydeligt fremgå på fakturaen, hvor stor en andel af det samlede beløb, der dækker arbejdslønnen, også ved eventuelt tilbudsarbejde. Det er også muligt at fratrække arbejdslønnen, selvom regningen først er betalt i 2014. Så længe arbejdet er fuldført i 2013, og regningen er betalt inden d. 28. februar.

Håndværkerfradraget omfatter blandt andet reparation af køkken og bad, udskiftning af vinduer, malerarbejde og installation af solceller. Til gengæld kan fradraget ikke bruges ved carporte, terrasser, havestuer og flisebelægning. På Skats hjemmeside kan du finde hele listen over arbejdsopgaver, som er fradragsberettigede.

- Det er vigtigt, at man gemmer regningerne, når man har indberettet fradraget til Skat, for de har ret til at se dem indtil 1. marts 2015, og kan man ikke fremvise dokumentation, skal man tilbagebetale fradraget, slutter Michael Riff Alexandersen.