Find vej: Forside » Artikler » Find inspiration til ferieoplevelser i Sønderjylland

Find inspiration til ferieoplevelser i Sønderjylland

Lagt på maler24.dk den 11-06-2014 af malerMaster

For mange danskere er Sønderjylland blot det område, som man skal igennem for at komme til Tyskland. Andre har dog fået øjnene op for de muligheder for skønne ferieoplevelser, som området har at byde på Hos sommerhusudlejeren Nordhaus oplever man flere tilbagevendende besøgende, for hvem Sønderjylland er blevet en oase i en travl tilværelse. I det følgende finder du inspiration til ferieoplevelser i Sønderjylland.

Hvor Danmark møder Tyskland
Mange af damarkshistoriens store slag har handlet om, hvor grænsen mellem Danmark og Tyskland skulle trækkes. I 1920 fik vi endelig det område tilbage, som i dag kaldes Sønderjylland. Stridighederne har efterladt et område fyldt med spændende historier, som hvert år trækker historieinteresserede turister til området.

Sommerhusudlejeren Nordhaus beskæftiger sig med udlejning af ferieboliger i netop Sønderjylland, og de tilbyder mere end 200 forskellige boliger fordelt over hele området. Nordhaus har eksisteret i mange år, og de oplever fortsat stor interesse fra både tyske og danske rejsende, som med egne øjne ønsker at opleve grænselandet mellem dansk og tysk kultur.

Besøg Sønderjyllands populære byer og øer
Skal turen gå til Sønderjylland, er der en række byer at vælge imellem, som alle har deres at byde på. Er du historisk interesseret, kan du få meget ud af en tur til Sønderborg. Her kan du gå på opdagelse ved Dybbøl Mølle, Dybbøl Banke, Sønderborg Slot eller Alsion viden- og kulturcenter. Ved Dybbøl Banke finder du et historiecenter, der giver dig en grundig indføring i fortidens begivenheder på stedet – med særligt fokus på krigen i 1864.

I Haderslev har du mulighed for at opleve den charme, som sønderjysk kultur kan byde på. Du kan lægge vejen forbi deres kendte domkirke, deres dyrehave eller slappe af i midtbyen. Danmarks tiendestørste ø, Rømø, er et attraktivt feriested for danskere, der søger historisk indsigt eller afslapning på de skønne badestrande. Du finder desuden en verden af slotte og herregårde, som byder på guidede ture til et kig ind i fortiden.

Frakobling i afslappende naturområder
En af Sønderjyllands største forcer er de fantastiske naturoplevelser, du som turist vil blive en del af. Naturen i Sønderjylland svinger lige fra brede badestrande med mulighed for timevis af badning og afslapning, til store skovområder med kilometervis af vandrestier gennem marker, bakker og krat.

Du kan bl.a. lægge vejen forbi Diernæs-strand i Haderslev eller Kerneland i Als, eller du kan koble fra i de smukke skovområder ved Gråsten – uanset om du søger en aktiv ferie eller ren afslapning, skaber omgivelserne de bedste rammer til formålet.

Oplevelser for børn og voksne
Sønderjylland byder både på oplevelser for voksne, børn, par og familier. Hvis du vil have kæresten med på en romantisk ferie, giver en tur i sommerhus i Sønderjylland mulighed for mange alene-timer i maleriske omgivelser, som kan krydres med kulturelle besøg og shopping i gamle gågader.

For de mindste byder Danfoss Universe på en spændende oplevelse. Forlystelsesparken på Als kombinerer forlystelser med naturvidenskabelig viden, som giver sjove udfordringer til hele familien.

Få flere ideer hos Nordhaus
Ønsker du mere inspiration til din ferie i Sønderjylland, kan du kontakte Nordhaus for information. Teamet har stor indsigt i, hvad der rører sig i området, og de kan vejlede dig, så I får det optimale ud af jeres sommerhusferie. Klik forbi www.nordhaus.dk og læs nærmere.